Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 2 poivrons rouges, coupés en deux et épépinés (150 g env.)
- 2 poivrons orange, coupés en deux et épépinés (150 g env.)
Le jour même
- 80 g de sucre en poudre
- 200 g de fruits rouges frais variés, préalablement congelés
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 337 kJ / 80 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc
6 Std. 25 Min
Glace pêche-fraise
15 Min
Sorbet express pêche, abricot et banane
3ωρ. 15 λεπτ.
Glace aux fruits allégée
5 min
Sorbet au cassis
10 min
Sorbet fraise-banane
5 min
Sorbet fraise, banane et menthe
4 Std. 15 Min
Sorbet minute fraise-banane
4 Std. 15 Min
Sorbet à la fraise
12 Std.
Sorbet framboise-girofle
12 Std.
Glace à la fraise sans crème
12 Std.
Sorbet mangue-Passion
12 Std.