Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'huile de tournesol
- 2 jaunes d'œufs
- 1 - 2 c. à café de moutarde, à ajuster en fonction des goûts
-
1
c. à soupe de vinaigre de vin rouge
lub 1 c. à soupe de jus de citron - 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
-
1
c. à soupe de concentré de tomate
lub 1 c. à soupe de ketchup -
1
c. à soupe de cognac
lub 1 c. à soupe de whisky - 3 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2322 kJ / 563.7 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 59.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 178.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mayonnaise au curry
10 Min
Sauce crémeuse aux herbes
10 Min
Sauce bordelaise
45 Min
Sauce barbecue
25 Min
Sauce cocktail
10 Min
Sauce au poivre
25 Min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1 Std. 15 Min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20 Min
Sauce tartare
10 Min
Beurre d'escargot
10 Min
Sauce mayonnaise
10 Min
Sauce au roquefort
20 Min