Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse
- 150 g de fraises fraîches, en morceaux
- 100 g de framboises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 2 blancs d'œufs
La finition
- 30 g d'amandes effilées
- 50 g de fraises fraîches, en lamelles
- 50 g de framboises fraîches
- 100 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 643 kJ / 153 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3小时 20 分钟
Mousse à la fraise
15 Min
Glace à l'abricot
6 Std. 15 Min
Crèmes aux framboises
4 Std. 25 Min
Smoothie jar
40min
Crémeux citron et framboises
2 Std. 30 Min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40min
Mousse de framboises à la verveine
10 Min
Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc
2 Std.
Mousse à la fraise sans œufs
3 Std.
Mousses de framboises
1 godz. 15 min
Mousse de fraises et framboises
20min