Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 150 g de beurre, en dés et préalablement congélé
- 75 g d'eau, froide
- du sel
- 500 g de tomates
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 branches de thym frais
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Tarte au poireau et lardons
2 Std. 5 Min
Tarte au thon et à la tomate
30 Min
Tarte fine chèvre, mozzarella et tomates
1 Std.
Tarte feuilletée express aux tomates et au parmesan
2 Std. 30 Min
Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon
1 Std. 10 Min
Quiche aux tomates cerise et au bleu de Gex
1h 15min
Flammenküche au poireau
1 Std. 40 Min
Pizza au saumon
1h 15min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1 Std. 30 Min
Tarte aux courgettes et au pesto
1h 35min
Flammekueche alsacienne
30 Min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min