Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
- 100 g de noisettes entières
Les pommes cuites
- 40 g de cassonade
- 500 g de pommes, coupées en morceaux
La crème de noisettes
- 50 g de beurre
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de noisettes en poudre
- 1 œuf
- 50 g de farine de blé
Le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2916.1 kJ / 702 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 211.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boulettes courgette-mozzarella
45min
Financiers à la pêche
50 Min
Sponge cake aux framboises
1h 10min
Galette pomme-speculoos
2 godz. 30 min
Sapin de Noël apéro
1h
Roulé de saumon au houmous
40min
Tarte croustillante aux cerises et à la verveine
1 Std. 20 Min
Galette des Rois aux cerises noires
1h 15min
Brioche des rois feuilletée à la crème de noisette
3h 15min
Entremets aux pommes à la vanille
4h 40min
Financiers à la framboise
25 Min
Crumbcake framboise-chocolat
1h