
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 75 g de beurre doux froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 1 gousse d'ail
- 30 g de beurre
- 150 g de lait
- 180 - 250 g de restes de fromage
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- 6 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- salade verte pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 302.6 kcal / 1256.9 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Sód
- 372.8 mg