Gâteau de galettes de blé noir saumon-roquette

Gâteau de galettes de blé noir saumon-roquette

4.6 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 parts

Składniki

  • 200 g de farine de sarrasin
  • 1 œuf
  • 300 g de lait
  • 1 c. à café de sel
  • 250 g d'eau
  • 80 g de beurre coupé en petits morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 150 g de fromage à tartiner
  • 10 brins de ciboulette fraîche ciselés
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 25 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 300 g de saumon fumé en tranches
  • 100 g de roquette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 884.3 mg
Białko 15 g
Kalorie 1534.4 kJ / 368.4 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Węglowodany 19.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...