Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 240 g di acqua
- 50 g di fiori di zucchina, senza gambo e pistilli
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 500 g di semola di grano duro
Sugo di zucchine
-
2
cipollotti a pezzi
lub 2 porri a pezzi - 2 zucchine medie a julienne
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 98.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 5.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1h 10min
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1 godz. 40 min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Tagliatelle ai funghi
1h
Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)
50 Min
Pasta fresca integrale all'uovo
1 godz. 40 min
Ravioli ai carciofi
1 Std. 30 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Pasta fresca (vegan)
1h 10min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1sa 50 dk
Pasta fresca senza uova
1 Std. 35 Min