![Coda alla vaccinara Coda alla vaccinara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D8BB363-3F97-485C-8146-DF0812DF3A8E/Derivates/16c7ed0b-a020-47b0-93b9-26d474812076.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 coda di bue (circa 1000 g)
- 1 cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di lardo a tocchetti
- 1 spicchio di aglio
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di vino bianco secco
- 900 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 650 - 750 g di acqua
- 6 gambi di sedano a pezzi
- 30 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata (opcjonalnie)
- 20 g di pinoli (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 55.3 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di agnello con cipolle
55 Min
Trippa in bianco alla napoletana
1 Std. 30 Min
Trippa in umido
1 godz. 10 min
Spezzatino al Barolo
5h 40min
Trippa e fagioli alla contadina
1 godz. 10 min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1 godz. 10 min
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Trippa alla trasteverina
45 Min
Trippa alla romana
2 Std.
Trippa all'empolese
1 Std. 15 Min
Trippa alla parmigiana
1 Std. 20 Min
Fegato alla veneziana
35 min