Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 coda di bue (circa 1000 g)
- 1 cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di lardo a tocchetti
- 1 spicchio di aglio
- 3 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di vino bianco secco
- 900 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 650 g di acqua
- 6 gambi di sedano a pezzi
- 20 g di pinoli (opcjonalnie)
- 30 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 55.3 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Cinghiale in umido
1h 45min
Pappardelle al ragù di cinghiale
2h
Trippa alla romana
2h
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Trippa all'empolese
1h 15min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25h 40min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Pappardelle al sugo di agnello
55min
Trippa alla trasteverina
45min
Trippa in umido
1h 10min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min