![Baccalà in umido (Ghiotta di Natale) Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46AA485F-F303-488C-8368-0009BF4287D0/Derivates/611D8C8F-2892-456E-96C4-C9EB175DA634.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cimette di cavolfiore
- 600 g di stoccafisso, ammolato in acqua e dissalato, a pezzi
- 150 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di pomodori pelati
- 30 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e ben strizzata
- 100 g di olive nere denocciolate
- 20 g di pinoli
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati
- 1 pizzico di peperoncino secco frantumato
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 Min
Baccalà alla Veracruz
1h
Stoccafisso con i porri
50 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà alla portoghese
1 Std. 10 Min
Baccalà alla cappuccina
55 min
Baccalà alla ligure
1h
Seppie in zimino
40p
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Baccalà, patate e funghi
45min
Zuppa di baccalà
1h
Baccalà alla livornese
35 Min