Salsa di pomodori, pancetta e paprika

Salsa di pomodori, pancetta e paprika

4.8 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di cipolle in quarti
  • 400 g di pomodori maturi, in quarti e privati dei semi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti (3 cm)
  • 1 cucchiaio di paprika dolce
  • 2 cucchiaini di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 1 cucchiaino di origano secco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 220 kcal / 921 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...