![Salsa di pomodori, pancetta e paprika Salsa di pomodori, pancetta e paprika](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E0DD8F5-23A5-47E2-95FF-75B506E11D53/Derivates/158E49AC-7C44-4CCF-9501-A60B3A5DF59E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle in quarti
- 400 g di pomodori maturi, in quarti e privati dei semi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti (3 cm)
- 1 cucchiaio di paprika dolce
- 2 cucchiaini di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 1 cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 921 kJ / 220 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa di pomodoro (Bimby Friend)
1 godz. 20 min
Polpette in salsa spagnola
1 Std.
Dressing al peperoncino e ginger
5 Min
Salsa al pomodoro
40 Min
Salsa al pomodoro
40 Min
Iris siciliani
4 Std. 10 Min
Budino di ricotta
5 godz. 45 min
Salsa di pomodori ciliegia
1h 30 min
Salsa piccante allo zenzero
30 Min
Conserva di pomodoro con olive
1h 30 min
Salsa greca
10 Min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25 Min