Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pesto di pistacchi
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 50 g di pistacchi salati sgusciati
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 90 g di olio extravergine di oliva
Besciamella
- 600 g di latte intero
- 45 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 50 g di provola a cubetti
Terminare la preparazione
- 80 g di provola a cubetti
- 150 g di prosciutto cotto a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3782 kJ / 904 kcal
- Białko
- 37.3 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 57.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di pistacchi
10min
Pesto di pistacchi e speck
20 min
Crostata natalizia con crema di pistacchi
4 Std.
Pesto alla siciliana
15 min
Pesto di nocciole
10min
Lasagne di zucca
1h
Lasagne con patate, porcini e taleggio
1h
Gnocchi alle mandorle
1 godz. 40 min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20 min
Lasagne ai funghi
2 godz.
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 min