Polpette di agnello

Polpette di agnello

4.5 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
6 porzioni

Składniki

Polpette
  • 80 g di cipolla in quarti
  • 2 foglie di menta lavate
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 600 g di carne trita di agnello
  • 20 g di pangrattato
  • 10 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 236 kcal / 987 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 5.3 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...