Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 80 g di cipolla in quarti
- 2 foglie di menta, lavate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 600 g di carne trita di agnello
- 20 g di pangrattato
- 10 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie e salsiccia
2h 55 min
Polpette alla calabrese
50min
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2h 45min
Polpette di carne con macco di fave (Bimby Friend)
40 min
Polpette al sugo
50min
Pollo al curry caraibico con ananas e riso
2 godz. 10 min
Pesce bianco e cozze in salsa piccante e harissa
1h 10min
Parmigiana di melanzane
2h
Cannelloni di carne con sugo alle verdure
1 godz. 5 min
Pasta al ragù
1 godz. 30 min
Cannelloni di carne
2h
Lasagne alla bolognese
3h