![Polpette di agnello Polpette di agnello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D830F77-DE09-4D94-98A3-BAF7EE2EAA46/Derivates/14EA4FCB-C9CD-47B2-9CAC-2EE7EB20F4A5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 80 g di cipolla in quarti
- 2 foglie di menta, lavate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 600 g di carne trita di agnello
- 20 g di pangrattato
- 10 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucca spaghetti ripiena con arachidi
1 Std.
Carne macinata
35 min
Caldo poblano
35 min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30min
Brodo vegetale a Cottura Lenta
4 Std. 15 Min
Funghi portobello con chimichurri all'avocado
45 Min
Polpette di pane con brodo di pollo
1 Std. 5 Min
Pasta al ragù
1h 30min
Svizzere classiche
35 min
Polpette alla calabrese
50 Min
Brodo di gallina
4h 10 min
Hamburger di manzo
1 Std.