Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 100 g di pancetta a cubetti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua per 20 minuti e strizzati
- 20 g di pinoli sgusciati
- 800 g di trippa precotta a listarelle (2 cm)
- 500 g di pomodori pelati a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- 4 fette di pane casereccio tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2250.7 kJ / 537.9 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 572 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa in rosso con patate
1h 30 min.
Trippa alla romana
2h
Fegato alla veneziana
35min
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30 min.
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Trippa alla fiorentina
1h 15 min.
Trippa all'empolese
1h 15 min.
Coniglio alla siciliana
1h 20min
Trippa alla trasteverina
45 min.
Trippa in umido
1h 10 min.
Coniglio alla ligure
3h 20 min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10 min.