![Patate e fagiolini al pesto Patate e fagiolini al pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E8B0CF8-2DEE-4E26-AB27-DC072EBF298A/Derivates/1481904E-8176-4429-B88C-4F7A75E8C6DC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di aceto di vino bianco
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di sale
- 400 g di acqua
- 400 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Involtini di fagiolini, patate e burro al timo
50min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Fagiolini in gremolada
30min
Contorno di spinaci
25min
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1h
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30min
Spinaci filanti
40min
Spinaci al burro
30min
Broccoli alla siciliana con olive
40min