Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di aceto di vino bianco
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di sale
- 400 g di acqua
- 400 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di spinaci
25min
Spinaci filanti
40 min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Fagiolini insaporiti
25min
Spinaci al burro
30 Min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 Min
Fagiolini in gremolada
30 Min
Insalata di fagiolini
40 min
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1h
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30 Min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45min
Involtini di fagiolini, patate e burro al timo
50min