Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla bianca in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di peperoni rossi, puliti e a tocchetti (2 cm)
- 70 g di mandorle pelate
- 30 g di anacardi
- 1 ½ cucchiaino di sale, preferibilmente integrale
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta secca tipo farfalle integrali
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2356 kJ / 563 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle ai peperoni e tonno
50 min.
Pasta fredda al pesto di peperoni, menta e mandorle
1h 30 min.
Calamarata con crema di peperoni
30min
Pasta al pomodoro e peperoni
30min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min.
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min.
Penne peperoni e noci
35min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50 min.
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3h 30 min.