Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di pomodori pelati freschi a metà
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa) o a cubetti (1 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Ragù di tonno fresco
1h
Sugo all'amatriciana
50min
Sugo classico
55p
Penne alla puttanesca
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Sugo al basilico
1h 10min
Sugo alla puttanesca
45min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Ragù di salsiccia
1h 15min