![Sugo all'arrabbiata Sugo all'arrabbiata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7415E347-89BC-4942-98B3-903518B3E6DC/Derivates/8D125E09-4684-4B24-95AB-771674D3CD89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di pomodori pelati freschi a metà
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa) o a cubetti (1 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti al tonno
40 min
Penne alla puttanesca
35 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Sugo al basilico
1 godz. 10 min
Ragù di salsiccia
1h 15min
Sugo classico
55 min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 Std. 30 Min
Sugo all'amatriciana
50min
Sugo alla puttanesca
45 min
Ragù di tonno fresco
1 godz.
Sugo al tonno
45 min