![Fusilli con pesto di rucola e bresaola Fusilli con pesto di rucola e bresaola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d4be05fe-f78f-4293-bb8b-313f58f519f8/Derivates/4015a82b-772b-4951-9c5a-da0828081fe1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di rucola fresca, lavata
-
60
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
lub 60 g di pecorino a pezzi (2-3 cm) - 150 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 spicchio di aglio
- 1200 g di acqua
- 10 g di sale
- 320 g di pasta secca, tipo fusilli
- 70 g di bresaola a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3332.2 kJ / 796.4 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1877.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50 Min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30min
Penne cremose Gorgonzola e carote
20 dk
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30min
Farfalle integrali con salsa al salmone e mix di pepi
1 Std.
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 Min
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 dk
Pasta con ragù di verdure
45 Min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 Min