Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di rucola fresca, lavata
-
60
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
lub 60 g di pecorino a pezzi (2-3 cm) - 150 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 spicchio di aglio
- 1200 g di acqua
- 10 g di sale
- 320 g di pasta secca, tipo fusilli
- 70 g di bresaola a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3332.2 kJ / 796.4 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1877.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min
Farfalle integrali con salsa al salmone e mix di pepi
1h
Pasta fredda alla caprese
40min
Pasta caprese
20 min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min
Gnocchi alle mandorle
1h 40min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Vermicelli aglio e olio
25min
Penne tonno, pinoli e limone
30min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min