Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pecorino Romano
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di carne trita mista
- 40 g di pane ammollato e strizzato
- 1 uovo
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 60 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 370 g di polpa di zucca a pezzi
- 260 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 70 g di speck a listarelle
- 3 funghi champignon a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1414.8 kJ / 338 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotolette di spinaci
40min
Polpette di pollo al Varoma in salsa delicata
1小时 30 分钟
Polpettone di pollo con pistacchi
45min
Mini burger di melanzane, manzo e formaggio filante
1小时 30 分钟
Polpette in foglia di limone con salsa al limone
50 分钟
Polpettoni di peperoni
1 godz. 20 min
Polpettone di carne ai funghi
1小时 30 分钟
Rotolo di patate con salmone affumicato
1小时 10 分钟
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45min
Polpettone con crema di peperoni
55min
Polpette di vitello in salsa di pistacchi
40min
Polpettone di pollo e zucca farcito
1小时 30 分钟