![Cozze al vino bianco Cozze al vino bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A64CD9AF-BBFA-42F8-B44C-9E0825E0C44B/Derivates/F468166C-A7D0-4C65-B256-D351AD4A5A3F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di vino bianco secco
- 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato congelato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pepata di cozze
55min
Amatriciana con cozze
55min
Cozze allo zafferano
55min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 Min
Pepata di cozze
45 Min
Zuppetta di crostacei
40 Min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Cozze alla Medoc
50 Min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 Std.
Calamari in umido
55min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Anelli di totano in umido
30 Min