![Pasta risottata con cipolle caramellate e patate Pasta risottata con cipolle caramellate e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9fea4d20-ba15-4f29-894b-a192dacbdb51/Derivates/0157250c-fa76-4d4f-9ade-c9e815d6c657.jpg)
Wersje kompatybilne
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle rosse a listarelle
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di zucchero
- 40 g di aceto di vino rosso
- 720 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1995.3 kJ / 477.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 83.5 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 993.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50 Min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45 Min
Sedanini di kamut risottati speck e porri
35 Min
Pasta risottata con pesto di olive e mandorle
30 Min
Spaghetti al vino rosso
30 Min
Penne cremose Gorgonzola e carote
20 Min
Pasta di riso primavera risottata (senza glutine)
45 Min
Penne integrali con fonduta di porri
50 Min
Casarecce risottate al limone
30 Min
Pennette risottate al pesto di spinacino e anacardi
30 Min
Pasta risottata al pomodoro
40 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min