Riso integrale al tonno e carciofi
TM31 TM5 TM6

Riso integrale al tonno e carciofi

4.4 (27 ocen)

Składniki

  • 1 scalogno a metà
  • 3 filetti di acciuga sott'olio
  • 10 g di capperi sotto sale, dissalati
  • 10 g di olive taggiasche denocciolate
  • 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di cuori di carciofo, puliti e a metà
  • 320 g di riso integrale (cottura 18-20 minuti)
  • 100 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 610 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di tonno sott'olio, sgocciolato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1669 kJ / 399 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
55 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy