Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 crabes cuits (tourteaux)
- 100 g de pain dur
- 100 g de lait
- 1 bouquet de persil frais
- 150 g d'oignon, coupé en deux
- 4 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 100 g de lardons
- le jus d'un citron jaune
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 piment oiseau frais, épépiné et émincé très finement
- 4 c. à café de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamars farcis au chorizo
1 Std. 10 Min
Cotriade
1h
Marmite aux palourdes
1h 50 min
Ris d'agneau à la zamorana
50min
Calamar à la piperade
35min
Mouclade
1h
Féroce d'avocat
30 min
Brandade de morue
24h 35min
Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées
50min
Piquillos à la morue
1h 30 min
La cuisson des langoustines
40 Min
Acras de morue
13h