Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 30 g de pain blanc, la mie seulement
- 250 g de viande de bœuf dans la bavette, en cubes
- 250 g de côtes de porc désossées
- 100 g d'oignon (1), coupé en 4
- 1 gousse d'ail
- du sel
- 40 g d'amandes décortiquées
- 25 feuilles de menthe
- du poivre moulu
- 20 g d'huile d'olive
- 2 œufs
- ½ c. à café de cumin en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1845 kJ / 441 kcal / 1845 kJ / 441 kcal
- Białko
- 44 g / 44 g
- Węglowodany
- 10 g / 10 g
- Tłuszcz
- 25 g / 25 g
Alternatywne przepisy
Pain de viande à l'orientale
1h
Terrine de poulet à l'estragon
24h
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72h
Terrine bressane
24h
Pâté de campagne au foie gras
48h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20min
Terrine de foies de volaille au porto
5u. 50min
Cevapcici (saucisses grillées croates)
35 min
Pâté de campagne
48h
Terrine de campagne
4h 30min
Terrine de poulet aux pistaches
1h 15min
Rillettes de canard
2h 30min