Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de blancs de poulet, en morceaux
- 1 échalote, coupée en 4
- 1 c. à café de baies roses
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 10 feuilles de persil plat frais
- sel
- poivre moulu
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 100 g de mascarpone
- 45 g de pistaches, décortiquées et non salées, réserver 10 pistaches pour la cuisson
- 1 branche de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1434 kJ / 341 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24h
Terrine de volaille pistache-citron
24h
Rillettes de lapin
12u.
Rillettes de porc tradition
12u.
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Terrine de canard
24h
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine de poulet au basilic
4h 10min
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50min
Terrine de feta au basilic
3u.
Terrine de poulet à l'estragon
24h
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5h 30 min