Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Matelote de roussette au vin rouge
TM6

Matelote de roussette au vin rouge

3.7 (6 ocen)

Składniki

  • 80 g d'oignon, coupé en deux
  • 4 brins de persil frais
  • 200 g de carottes, coupées en rondelles
  • 30 g de beurre, coupé en morceaux
  • 1 branche de thym frais
  • 1 brin d'estragon frais
  • 1 feuille de laurier
  • 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté
  • 250 g de vin rouge
  • 350 g d'eau
  • 250 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
  • 6 morceaux de roussette
  • 40 g de farine de blé
  • ½ c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre blanc moulu

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1080.7 kJ / 258.3 kcal
Białko
23.5 g
Węglowodany
9.2 g
Tłuszcz
12.8 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
2 g
Sód
342 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy