Dal Makhani

Dal Makhani

4.3 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Urdbohnen, getrocknet (Linsenbohnen)
    140 g
  • Kidneybohnen, getrocknet
    40 g
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Bohnen
    600 g
  • Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
    20 g
  • Chilipulver
    1 TL
  • Ghee (siehe Tipp)
    20 g
  • Kreuzkümmelsamen
    2 TL
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Knoblauchzehen
    6
  • Salz
    1 TL
  • gehackte Tomaten, aus der Dose
    100 g
  • Doppelrahm (45 % Fettgehalt) nach Beilieben, und etwas mehr zum Servieren
    50 - 70 g
  • Garam Masala (siehe Tipp)
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 812 kJ / 194 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...