Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 30 g Butter
- 500 g grüne Erbsen, gefroren
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 2 Stängel Minze, frisch, Blätter abgezupft
- 4 EL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40min
Gemüsecremesuppe
45min
Tomatensuppe mit Quark
25 Min
Kürbissuppe mit Ingwer, Kokosmilch und gerösteten Kichererbsen (12 Portionen)
40min
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45min
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust
40min
Kalte Avocado-Kokos-Suppe
10 dk
Erbsen-Crèmesuppe
40min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40min
Kürbis-Orangen-Suppe
35min