Lamm-Tajine mit Aprikosen und Honig

Lamm-Tajine mit Aprikosen und Honig

3.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    400 g
  • Karotten geschält und in Stücken
    200 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Lammschulter, ohne Knochen in Stücken (4-5 cm)
    500 g
  • Ingwer, getrocknet, gemahlen
    1 TL
  • Zimt
    ½ TL
  • Safranpulver
    2 Prisen
    1 TL Kurkuma, gemahlen
  • Zitrone
    ½
  • Honig
    70 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • feinkörniges Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen nach Belieben
    1 Prise
  • Griess (Weich- oder Hartweizengriess)
    400 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • feinkörniges Salz nach Belieben
    1 Prise
  • Wasser
  • Aprikosen, getrocknet, entkernt
    100 g
  • Mandeln, geschält
    60 g
  • Koriander fein gehackt
    15 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 950 kcal / 3974 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 125 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...