Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 200 g Karotten, geschält und in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 500 g Lammschulter, ohne Knochen, in Stücken (4-5 cm)
- 1 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- ½ TL Zimt
- 2 Prisen Safranpulver
- ½ Zitrone
- 70 g Honig
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL feinkörniges Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, nach Belieben
- 400 g Griess (Weich- oder Hartweizengriess)
- 2 EL Olivenöl
- 1 Prise feinkörniges Salz, nach Belieben
- Wasser
- 100 g Aprikosen, getrocknet, entkernt
- 60 g Mandeln, geschält
- 15 g Koriander, fein gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3974 kJ / 950 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 125 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caponata mit Linsen
1h
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce
45 min
Indisches Lammcurry
1h 30min
Poulet Tajine mit Honig und Zwetschgen
40min
Gedämpfte Auberginene mit Reis
1h
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Kerala Fisch Curry
30 min
Slow Cooking Lammcurry mit Gurken-Minz-Couscous
9u.
Couscous mit Lamm und Gemüse
50min
Rinds-Laab
1 godz. 5 min
Teriyaki-Pouletschenkel
2 Std. 5 Min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 min