![Dhal Dhal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F52BBE98-1EC6-4007-9F9C-253C45FAA580/Derivates/2F1445C8-30C2-4A6E-B36A-9391297EB7F7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Zwiebeln, 70 g halbiert, 100 g in feinen Streifen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe
- 1 - 2 grüner Chili
-
3 ½
EL Ghee
lub 3 ½ EL Bratbutter - 1 TL Curry, gemahlen, mild
- ½ Zimtstange
- 1 TL Kurkuma, getrocknet, gemahlen
- 4 Kardamomkapseln
- 1 TL Senfkörner, braun
- 300 g Jungspinat, frisch
- 1 ½ TL Salz
- 250 g gelbe Linsen, getrocknet
- 1 Dose gehackte Tomaten (400 g)
- 650 g Gemüse-Bouillon
- 1 TL Koriandersamen
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 8 Stängel Koriander, frisch, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1630 kJ / 389 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Indisches Gemüsecurry
1 godz. 10 min
Dhal
40min
Linsendal
35min
Chana Masala
45 min
Koriander-Naan
1h 15min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35min
Hummus
10min
Linsen-Moussaka
2h 30min
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40min
Linsencurry
50min
Grünes Poulet-Curry
55 min
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2 godz.