![Artischocken alla Romana Artischocken alla Romana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/211001b2-11a2-4f94-b02b-8bfcc1cb858d/Derivates/083a16da-c4b3-4c1d-a488-84d39efafe3d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Artischocken
- 1 Zitrone
- 1 Bund frische Petersilie, Blätter abgezupft
- ½ - 1 Knoblauchzehe
- 1 Prise Salz
- 40 g natives Olivenöl extra
- 100 g Weisswein, trocken
- 300 g Wasser
-
½
Gemüsebouillonwürfel
lub 1 gestr. TL Gemüsebouillon, selbstgemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 668.5 kJ / 159.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Polenta
30 min
Risotto milanese
30 min
Dumplings
45 Min
Hummus
10 min
Austernpilz-Bolognese mit Zucchetti-Nudeln (Italien)
50 Min
Couscous-Salat
50 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Grünes Poulet-Curry
55 min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 min
Randen-Hummus
10 min
Focaccia mit Oliven
2h 20min