Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre
- le zeste d'orange, d'une orange bio, zeste prélevé à l’économe, reste réservé
- 1 gousse de vanille, en morceaux (2 cm)
- 750 g de vin blanc, sec
- 250 g de jus de pomme
- 3 clous de girofle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Gratin de l’armailli
50min
Bricelets
2h 30min
Mousse au thon
10min
Polenta tessinoise
45min
Salade de cervelas au fromage
10min
Vin chaud
20min
Nœud au lard
2h 10min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Ragoût de bœuf sur purée de céleri
1h
Tarte au vin cuit
45min
Fondue au fromage moitié-moitié
20min