Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Préparation
- 30 g de Sbrinz, en morceaux (2 cm), pour parsemer
La pâte
- 300 g d'eau
- 1 bouquet de persil frais (d’env. 20 g), effeuillé
- 20 g de roquette
- ½ cube de levure (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine mi-blanche
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
Le beurre aux herbes
- 1 bouquet de persil frais, (d’env. 20 g), effeuillé
- 3 brins de romarin, frais, effeuillé
- 2 gousses d'ail
- 100 g de beurre, mou
- 1 bouquet de ciboulette fraîche (d’env. 20 g), ciselée
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1533 kJ / 366 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Gâteau du Vully
2sa 30 dk
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Biberlis d'Appenzell
2h 20min
Pain sandwich
3h
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Caramels à la crème
2h
Pain tessinois
1h 50min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Focaccia au romarin
2sa 30 dk
Cuchaule
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1 godz. 45 min