Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Préparation
- 30 g de Sbrinz, en morceaux (2 cm), pour parsemer
La pâte
- 300 g d'eau
- 1 bouquet de persil frais (d’env. 20 g), effeuillé
- 20 g de roquette
- ½ cube de levure (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine mi-blanche
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
Le beurre aux herbes
- 1 bouquet de persil frais, (d’env. 20 g), effeuillé
- 3 brins de romarin, frais, effeuillé
- 2 gousses d'ail
- 100 g de beurre, mou
- 1 bouquet de ciboulette fraîche (d’env. 20 g), ciselée
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1533 kJ / 366 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2 godz.
Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)
45 min
Salade de carottes
15min
Hamburger et coleslaw
40min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Salade de betteraves
10min
Grittibenz sucré
2h 15min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Salade céleri-pomme
10min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Sauce à salade à la française
20min