Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre de canne
- 1 orange, bio coupée en deux
- 1 gousse de vanille, coupée en deux, de biais
- 1 bâton de cannelle (4 cm de long)
- 750 g de vin rouge, sec
- 40 g de rhum
- 2 clous de girofle
- 2 étoiles de badiane (anis étoilé)
- 1 orange bio coupée en 6 rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1141.8 kJ / 272.2 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 Min
Salade de crudités façon Thermomix®
10 Min
Vin blanc chaud
20 Min
Moutarde de Bénichon
40 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Beurre aux herbes
5 Min
Tarte au vin cuit
45 Min
Gâteau du Vully
2h 30min
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min