
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 300 g de farine
- 3 œufs
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
La farce à la ricotta
-
100
g de parmesan en morceaux (2-3 cm)
lub 100 g de ricotta, salée en morceaux (2-3 cm) - 100 g de mascarpone
- 250 g de ricotta fraîche au lait de vache, petit-lait bien égoutté
- 2 c. à café rase de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
La sauce aux aubergines
- 80 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 brin de thym, frais feuilles lavées et séchées
- 5 brins de ciboulette fraîche lavés et séchés
- 500 g d'aubergines en dés (1-2 cm)
- 20 g de tomates en dés (2-3 cm)
- 1 brin de basilic séché feuilles lavées et séchées et un peu pour décorer
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 562 kcal / 2351 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 41 g
- Błonnik
- 4 g