Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 150 g de farine, et un peu plus pour saupoudrer et pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en morceaux et un peu plus pour beurrer les moules
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
Appareil
- 250 g d'emmental, coupé en morceaux (3 cm)
- 125 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 3 œufs
- 100 g de lait
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- ¼ de c. à café de sel, selon les goûts
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- 1 pincée de poudre de paprika, selon les goûts
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue, selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1627 kJ / 390 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1sa 15 dk
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Salade de cervelas au fromage
10 min
Rösti bernois
40min
Cake Mississippi clair
1sa 15 dk
Papet vaudois
55 min
Carac (Tartelette au chocolat)
2sa
Croissants au jambon
35min
Gratin de cornettes
50min
Gâteau du Vully
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1sa 45 dk
Sauce à salade à la française
20 dk