Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choucroute
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g de beurre
- 8 baies de genièvre
- 1000 g de choucroute crue
- 600 g de côtes de porc, fumées
- 1 morceau de lard fumé
- 1500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 100 g de haricots verts, séchés, ayant trempés toute une nuit dans de l’eau froide
- 1 saucisse de langue bernoise
- 1 jarret de porc (env. 400 g) cuit
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2277 kJ / 544 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaronis du chalet
45min
Émincé à la zurichoise
50min
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1 godz.
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Papet vaudois
55 min
Riz Casimir
45min
Polenta tessinoise
45min
Saucisse rôtie, légumes et sauce à l’oignon
45min
Salade de haricots verts aux lardons
40min
Émincé de poulet Parmentier
1 godz. 15 min
Ragoût de bœuf
1h 50min