Courgette au jambon

Courgette au jambon

4.5 570 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 60 g d'emmental coupé en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 6 petites courgettes lavées et non épluchées
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 40 g de farine de blé
  • 450 g de lait
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 6 tranches de jambon blanc

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 217.5 kcal / 909 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...