Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beaufort, coupé en morceaux, sans la croûte
- 1500 g d'eau
- 300 g de crozets
- 1 gousse d'ail
- 50 g de vin blanc sec
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 4 tranches de jambon fumé, détaillées en petits dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 483 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Coquillettes chorizo-comté
15 Min
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55 min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Gratin de polenta à l’italienne
55 min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Gratin de pain au reblochon
35min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45min
Roulé au fromage et au jambon
40min
Timbale milanaise
55 min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1 Std.
Croziflette
1 Std. 25 Min