Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 300 g de crozets
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons fumés
- 150 g de vin blanc sec
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 reblochon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2778.2 kJ / 668.8 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1sa 10 dk
Crozets au bacon, poireau et champignons
40min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1 godz.
Croque-cake
50min
Coquillettes chorizo-comté
15 Min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Fondue savoyarde
25min
Gratin de chou-fleur et chorizo
1 godz.
Tartiflette
1h 15min
Gratin de crozets au jambon
1 godz.
Risotto crémeux au camembert
35 min