Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 300 g de crozets
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons fumés
- 150 g de vin blanc sec
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 reblochon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2778.2 kJ / 668.8 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquillettes chorizo-comté
15 Min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Risotto crémeux au camembert
35 Min
Gratin de crozets au jambon
1h
Crozetto aux lardons et poivrons
40 min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1 godz. 40 min
Gratin de courgette aux lardons
40 min
Croque-cake
50 min
Tartiflette
1h 15min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h