Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de pommes de terre, émincées en rondelles
- 600 g de courgettes, émincées en rondelles
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 150 g de lardons
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g de reblochon, écrouté et coupé en morceaux
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonctions des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1373 kJ / 329 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Gratin de pommes de terre et filet de dinde
1 godz.
Gratin de légumes à la noix de muscade
1 godz. 15 min
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30min
Gratin de coquillettes au poireau
45 min
Hachis parmentier à la courgette
1 godz. 20 min
Gratin de courgette aux lardons
40min
Quiche au poireau
55min
Lasagnes champignons-fromage
1 godz. 15 min
Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo
1h 35min
Tartiflette
1 godz. 15 min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1 godz.