Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 - 480 g de sucre en poudre
- 150 - 300 g de jus de citron fraîchement pressé
- 120 - 240 g de beurre
- 3 - 6 œufs moyens (53-63 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 18977 kJ / 4530 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 542 g
- Tłuszcz
- 238 g
- Tłuszcz nasycony
- 132 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 493 mg
Alternatywne przepisy
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50min
Lemon curd
25min
Lemon curd
15 Min
Curd aux baies
20min
Caraméliser 200 g d'oignons
40min
Orange curd
6 Std. 25 Min
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Pâte sucrée
1h 50min
Dacquoise
40min
Lemon curd sans beurre
20min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 godz. 30 min
Crème d'amande
10 min