Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 300 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café de jus de citron
La garniture
- 250 g de crème liquide entière, très froide
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de mascarpone, très froid
- 350 g de fruits rouges frais variés (fraises, framboises, myrtilles, mûres...)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 996 kJ / 235 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux framboises et au lemon curd
3 Std. 50 Min
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15 Std.
Pavlova en verrine
14 Std. 30 Min
Minipavlovas
3h 45min
Petite pavlova à la rhubarbe
3sa 20 dk
Crème brûlée à la Passion
3h 45min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Pavlova gourmande aux fruits rouges
5h 30min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 Std.
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3h 30min