Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 300 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café de jus de citron
La garniture
- 250 g de crème liquide entière, très froide
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de mascarpone, très froid
- 350 g de fruits rouges frais variés (fraises, framboises, myrtilles, mûres...)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 996 kJ / 235 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6u.
Pavlova gourmande aux fruits rouges
5h 30 min
Pavlova en verrine
14 Std. 30 Min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15ωρ.
Minipavlova de Pâques aux fraises
3h 35min
Financiers pistache et framboise
35min
Minipavlovas
3小时 45 分钟
Choux craquelins au gianduja
17h
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3h 30min
Choux chantilly et fruits rouges
2 Std.