Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 4 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 65, pour fariner
- 9 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2571 kJ / 605 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain blanc en cocotte
3h 15 min
Pâte à pizza
1h
Croissants au beurre
16 Std. 15 Min
Pain au levain
17 Std.
Pain complet
16 Std.
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Pains à burgers américains
3h 15 min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min