Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 3 œufs, dont 1 battu
- 70 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- farine T45, pour fariner
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 5497 kJ / 1307 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 231 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Brioche tressée de Noël
1u. 45min
Chouquettes du goûter
35min
Brioche feuilletée tressée
17h 45min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Pâte à pizza italienne
2h 5 min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Pains à burgers américains
3h 15min
Baguette tradition
15 Std. 25 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min