Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 oranges non traitées
- 120 g de sucre en poudre
- 30 g de liqueur à l'orange, Grand Marnier par ex.
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1466.8 kJ / 350 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 27.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55min
Poires au vin rouge
5 godz.
Sabayon classique
15 min
Crème caramel
5 Std. 30 Min
Mousse glacée aux fruits rouges
10min
Sorbet aux fruits
10min
Crème caramel
3 Std.
Baba au rhum
Brak ocen
Glace à la vanille
12h
Sabayon
15 min
Sabayon au cidre
15 min
Pâte à chou
2h