Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g d'amandes émondées
lub 100 g de noisettes décortiquées, non émondées - 300 g de biscuits pour bébé
- 225 g de beurre, à température ambiante
- 75 g de crème liquide, 30% m.g. min.
-
125
g de liqueur d'amande, type Amaretto
lub 125 g rhum - 150 g de chocolat pâtissier, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 210 kJ / 50 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3.26 g
- Błonnik
- 0.25 g
Alternatywne przepisy
Pain de légumes
1h 45min
Truffes au rhum et à la cannelle
45min
Pâte d'amande
1h 10min
Pain de Gênes
1h
Pickles de carottes épicées en spirale
30min
Canestrelli (Biscuits italiens aux jaunes d'oeufs)
Brak ocen
Vinaigre de groseille et de cidre de pomme
4h 20min
Clafoutis aux prunes
1h 15 min
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1h 30min
Pain d'épices au miel de châtaignier en cocotte
2h
Trempette de poivrons (muhammara)
1h
Fougasse mentonnaise
3h 15 min