Bisque de homard au paprika

Bisque de homard au paprika

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 1 carapace de homard (900 g env.)
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 70 g de cognac
  • 120 g de vin blanc sec
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 200 g de carottes coupées en morceaux
  • 2 gousses d'ail
  • 1 bouquet garni
  • 850 g de fumet de poisson
  • 1 c. à soupe rase de paprika
  • 1 gousse de vanille fendue
  • 1 c. à soupe bombée de concentré de tomate
  • 2 pincées de piment en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 25 g de fécule de maïs délayée dans 2 c. à soupe d’eau froide
  • 120 g de crème liquide entière

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 1082 kJ / 260 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...