Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de beurre demi-sel, mou
- 45 g de sucre glace
- 15 g de poudre d'amande
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 125 g de farine de blé
- 1 œuf battu
La crème
- 2 oranges non traitées (le zeste de 1 orange et 200 g de jus)
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 170 g de beurre, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3658 kJ / 879 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 59 g
Alternatywne przepisy
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2 godz. 40 min
Gâteau aux kakis
50 Min
Tarte à l'orange
12h
Cake au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle
50 Min
Tarte aux cerises briochée
3 Std. 25 Min
Tarte chocolat café
3小时 15 分钟
Gâteau noix-chocolat
2h 45min
Coulants au citron
1 Std.
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3小时 15 分钟
Confiture figue et vanille
40min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min