![Pilz-Wein-Cremesauce Pilz-Wein-Cremesauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4928E18-5E24-4232-8B19-B045DD5349AF/Derivates/3849CF31-BE21-46F7-B3BA-E8B949AE0475.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g getrocknete Steinpilze
- 30 g Wasser
- 100 g Champignons, frisch, in Scheiben (5 mm)
- 50 g Butter, kalt, in Stücken
- 60 g Schalotten, halbiert
- 120 g trockener Weißwein
- 200 g Hühnerbrühe
- 125 g Sahne
- 25 g Mehl
- ¼ - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 725 g
- Kalorie
- 3309 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1636 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti mit Pilz-Bolognese
1 Std.
Gnocchi mit Gorgonzola-Champignon-Sauce
45 min
Sauce Soubise
30 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Nackensteaks mit Estragon-Senfbutter
2 godz.
Rib Eye mit Béarnaise
1 Std. 50 Min
Pilzsauce
35 min
Champignon-Terrine
3 Std. 50 Min
Pilz-Sahne-Sauce
30 min
Mayonnaise mit gebrannten Frühlingszwiebeln
20 min
Brokkoli-Gorgonzola-Sauce mit Hähnchen
40 min
Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce
50 Min